КП Харкова заборгували за світло понад 1,2 мільярди гривень

Борги комунальних підприємств Харкова сягнули вже понад 1,2 млрд грн і є величезною проблемою для обленерго - голова ОСР

Борги комунальних підприємств Харкова перед "Харківобленерго" на 1 липня становили 1,213 млрд грн і є основною причиною кризового фінансового становища оператора системи розподілу (ОСР), що загрожує його діяльності, повідомив в.о. гендиректора обленерго В'ячеслав Кравцов, інформує портал "Коментарі".

"Наші найбільші боржники – комунальні підприємства "Харківводоканал" і "Харківські теплові мережі". Крім того, понад 2 млрд 466 млн грн нам винен постачальник універсальних послуг (ПУУ) ПрАТ "Харківенергозбут"", - сказав Кравцов.

За його словами, останній показник зумовлений неплатежами комунальних підприємств постачальникові, несплатою спожитої електроенергії в районах, де тривають бойові дії, а також зростанням боргу перед постачальником з боку ДП "Гарантований покупець" (у рамках виконання ПСО із забезпечення е/е населення).

Кравцов пояснив, що складна фінансова ситуація в "Харківобленерго" змушує значно обмежити закупівлю матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт, припинити виконання інвестиційної та ремонтної програм, щоб із наступного місяця виплатити зарплату 6 тисячам працівників і сплатити податки.

"Одного дня може скластися ситуація, коли після чергових обстрілів у харківських енергетиків будуть повністю вичерпані ресурси для проведення ремонту пошкодженого обладнання та відновлення світла людям", - наголосив він.

Очільник "Харківобленерго" також звернув увагу, що неплатежі споживачів і ПУУ уже призвели до зростання заборгованості компанії перед НЕК "Укренерго" до 2,5 млрд грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У рамках зустрічі міського голови Ігоря Терехова та Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Гаеля Весьєра, яка відбулася напередодні, Харкову було передано 13 генераторів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

КП "Харківські теплові мережі" використовуватиме обладнання під час опалювального сезону. Крім того, сторони обговорили питання організації низки проєктів у сфері освіти, облаштування харківських шкіл, а також постачання гуманітарної та медичної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися