У Харкові люди скаржаться на гучні звуки від магазину та стоматології

Фахівці Харківського районного управління провели комісійні розгляди звернень громадян на погіршення умов проживання через роботу обладнання

4 та 9 липня у Харкові пройшли перевірки обласного главку Держпродспоживслужби через скарги мешканців щодо погіршення умов проживання через шум, який утворюється від роботи обладнання. Під час здійснення заходів були проведені лабораторні дослідження шумового навантаження  від роботи кондиціонера непродовольчого магазину та від роботи компресора стоматологічного кабінету, інформує портал "Коментарі".

Відповідно до протоколів визначення еквівалентного та максимального рівнів звуку встановлені перевищення в житлових приміщеннях заявниці та на прибудинковій території від роботи обладнання непродовольчого магазину, що є порушенням вимог "Державних санітарних норм допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків та на території житлової забудови", затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22.02.2019 № 463.

Також встановлено перевищення на прибудинковій території житлового будинку, де знаходиться стоматологічний кабінет, але шум, який генерується компресором не підвищує рівень фонового шуму, відповідно не впливає на загальний рівень шуму. Ймовірним джерелом шуму, рівні якого перевищують нормативні, є автотранспорт.

За результатами розгляду звернень фахівцями Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області направлені листи суб’єктам господарювання з пропозиціями:

- при здійснення будь-яких видів діяльності з метою запобігання утворенню шуму і зменшення його шкідливого впливу на здоров’я людини, суб’єкти господарювання зобов’язані здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні та інші заходи;

- вживати заходів для недопущення упродовж доби перевищення рівнів шуму, встановлених державними медико-санітарними нормативами у приміщеннях житлових будинків і на прибудинковій території відповідно до вимог ст. 32 Закону України "Про систему громадського здоров’я" від 06.09.2022 №2573-ІХ.

Надані пропозиції знаходяться на контролі Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Які графіки відключення світла діють сьогодні у Харкові та області

Сьогодні, 17 липня, у Харкові та Харківській області застосовується посилений графік погодинних відключень (ГПВ). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

"У зв'язку зі складною ситуацією в енергосистемі України через пошкодження енергооб'єктів внаслідок ворожих обстрілів, а також через аномальні погодні умови введено додаткові обмеження електропостачання по всій країні, у тому числі і в Харківській області.  Інформуємо про зміни у графіку погодинних відключень на найближчі три дні, з 17 по 19 липня включно.

Нагадуємо вам, що у звʼязку зі складною ситуацією в Обʼєднаній енергетичній системі України ГПВ діє з 00:00 до 24:00", – повідомили в обленерго.

Новий графік – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися