На Харківщині зібрали засідання щодо питання проходження зими

Відновлення енергетики та стале проходження осінньо-чергового осінньо-зимового періоду обговорили сьогодні на Харківщині

Сьогодні на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області детально обговорили підготовку до зими. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Взяли участь понад 100 учасників, зокрема заступник очільника Офісу Президента Олексій Кулеба, Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, народні депутати України, представники профільних міністерств, міжнародних організацій, зокрема USAID, UNICEF.

"Особливу подяку висловлюю за особисту участь Верховному комісару ООН у справах біженців Філіппо Гранді, який вже вп'яте відвідує Україну, з яких три візити були саме до Харківщини. Висловлюю щиру вдячність УВКБ ООН за їхню постійну підтримку: з початку війни вони надали гуманітарну допомогу понад півмільйона людям", – зазначив Синєгубов.

Він зазначив, що на сьогодні генеруючі підприємства, які знаходяться на території Харківщині не працюють. Пошкоджено та знищено понад 700 об’єктів електропостачання та понад 8 тис. км електромереж.

"Водночас ми продовжуємо децентралізовувати енергосистему, залучаючи допомогу від держави та наших союзників. Впевнені, що об'єднані зусилля дозволять нам подолати виклики цього опалювального сезону та забезпечити тепло для всіх жителів Харківської області", – повідомив голова ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові збільшився час відключень – Терехов повідомив, які вживають заходи

Міський голова Харкова Ігор Терехов у етері нацмарафону прокоментував ситуацію в місті у зв’язку зі спекою та посиленими відключеннями світла.

“У Харкові збільшилися часи відключення енергопостачання. Вони досягають десь до 6-12 годин по деяких районах міста Харкова. Тому будемо працювати над децентралізацією системи енергопостачання”, – зазначив Терехов. Він повідомив, що спека в місті вже побила чотири рекорди, які були встановлені за весь період метеоспостережень, а середньодобова температура повітря сягає 36,2 градуса.

При цьому наразі в місті немає перебоїв із водопостачанням, які є у багатьох населених пунктах України, у тому числі й у столиці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися