Мер Терехов повідомив, що робиться для підготовки до зими у Харкові

Чи буде мільйон людей у Харкові без світла, води та опалення взимку

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про роботи, які ведуться на обʼєктах теплоенергетики в рамках підготовки міста до зими, на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Головною темою засідання стала підготовка Харківщини до опалювального сезону. Участь у заході взяли Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, представники профільних міністерств та міжнародних організацій.

Ігор Терехов подякував міжнародним партнерам, які підтримують Харків на шляху децентралізації систем тепло- та водозабезпечення.

За його словами, 2 млрд грн на відновлення енергосистеми міста виділила держава.

"Крок за кроком Харків виконує необхідну роботу, щоб встигнути замовити, привезти та встановити усе необхідне обладнання, адже ми не можемо допустити ситуації, щоб взимку понад мільйон людей, які живуть тут, залишилися без світла, гарячої води і тепла. Ми вже встановили 22 когенераційні газові установки та 31 блочно-модульну котельню на обʼєктах тепломереж", - зазначив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові збільшився час відключень – Терехов повідомив, які вживають заходи

Міський голова Харкова Ігор Терехов у етері нацмарафону прокоментував ситуацію в місті у зв’язку зі спекою та посиленими відключеннями світла.

“У Харкові збільшилися часи відключення енергопостачання. Вони досягають десь до 6-12 годин по деяких районах міста Харкова. Тому будемо працювати над децентралізацією системи енергопостачання”, – зазначив Терехов.

Він повідомив, що спека в місті вже побила чотири рекорди, які були встановлені за весь період метеоспостережень, а середньодобова температура повітря сягає 36,2 градуса. При цьому наразі в місті немає перебоїв із водопостачанням, які є у багатьох населених пунктах України, у тому числі й у столиці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися