У дитячій лікарні Харкова відкрили сонячну електростанцію

До збору коштів долучилися, зокрема, й шотландські школярі

Сонячну електростанцію потужністю 30 кВт відкрили в одній з дитячих лікарень у місті Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Електростанція має систему резервного живлення, що дозволить забезпечити безперебійне електропостачання навіть у нічний час.

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що для Харкова таке обладнання є вкрай важливим.

"У нас вже був досвід встановлення сонячних панелей у 17-й лікарні. Завдяки цьому, незважаючи на відключення світла, медустанова забезпечена постійним електропостачанням. Обладнання, яке цього разу передали наші міжнародні партнери, забезпечить стійке електроживлення в дитячій лікарні. Сподіваюся на таку ж співпрацю в інших медустановах", - зазначив мер.

Проєкт реалізував БФ "RePower Ukraine". До збору коштів долучилися, зокрема, й шотландські школярі.

"Ми раді, що наш внесок допоміг вам завершити проєкт, і сподіваємося, що цей успіх мотивуватиме ще більшу кількість людей у ​​Шотландії підтримувати вас і далі", - зазначила міжнародний посол фонду "RePower Ukraine" у Шотландії Камілла Дресслер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові встановлять дві когенераційні установки

Харківські комунальники готуються до встановлення двох когенераційних установок потужністю 70 кВт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Це перша партія обладнання, яка надійшла в рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та КП "Харківські теплові мережі".

Когенераційні установки вже доставлені на місце монтажу. У разі блекауту вони зможуть забезпечити безперебійним тепло- та водопостачанням понад 2 тисячі мешканців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися