Поштарку з Ізюма будуть судити за співпрацю з ворогом

Перед судом постане мешканка Ізюма, яка очолила відділення окупаційної «Почты Изюма» та поширювала роспропаганду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жінки за фактами пособництва шляхом усунення перешкод у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, а також надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, вчинених за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканка Ізюма, яка до повномасштабного вторгнення рф в Україну була співробітницею одного з відділень "Укрпошти", під час захоплення міста збройними силами рф добровільно стала пособницею ворога.

У травні 2022 року жінка стала начальницею одного з відділень окупаційного комунального підприємства "Почта Изюма".

Новоспечена очільниця відділення, маючи необхідні знання, навички і досвід, організовувала поширення російської пропаганди — жінка надавала вказівки підпорядкованим їй листоношам щодо розповсюдження газет "Харьков Z" та "Комсомольська правда". На шпальтах цих "видань" публікувались матеріали на підтримку держави-агресора, та агітаційні статті, які мали на меті переконувати читачів, що росія не є ворогом.

За клопотанням прокурорів жінці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Колаборантку судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченій загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися