У Харківському районі будують велике укриття, здатне витримати влучання ракети С-300

В укритті розмістять школу, садочок та офіси

У селищі Коротич Харківського району триває будівництво укриття для закладу освіти. Захисна споруда буде здатна вмістити до півтисячі людей, що повністю забезпечує потреби навчального закладу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"В умовах воєнного стану продовжуємо розвивати освітню сферу Харківщини. Першочергову увагу приділяємо безпеці наших дітей і підлітків. Зокрема, у селищі Коротич Пісочинської громади створюємо сучасне укриття, які стане надійним простором для школярів, педагогів, малюків із сусіднього дитсадка, а також працівників офісів та інших закладів, розташованих неподалік. Укриття буде здатне одночасно вмістити до 500 людей", – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Захисна споруда матиме кілька приміщень, санітарні кімнати та автономні джерела живлення. Під час зведення укриття перед будівельниками було поставлено завдання максимально заглибити об'єкт для більшої безпеки людей, при цьому врахувати всі сучасні вимоги ДБН. Згідно з проектною документацією, споруда здатна витримати пряме влучання ракети системи С-300.

Наразі будівельники завершили встановлення стін, перекриття та підлоги. Внутрішні стіни мають товщину 400 мм, зовнішні – 600 мм, товщина перекриття сягає 900 мм. Крім цього, у приміщеннях укриття встановили протирадіаційні двері. Роботи тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Інвестори мають бажання долучитися до будівництва підземного містечка у Харкові

Розробка Генерального плану міста, який передбачає розбудову наземних і підземних просторів, триває у Харкові. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству "РБК-Україна" повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". Він розповів, що, наприклад, проєкт підземного містечка був не так давно представлений для залучення інвесторів - на його реалізацію не витрачатимуть кошти міського бюджету.

"Під землею теж потрібно робити простори, щоб там були і торговельні центри, і паркінги. Так є в усьому світі насправді. Кілька інвесторів вже мають бажання долучитися до цього проєкту. І коли буде створена проєктно-кошторисна документація, вони візьмуть участь у конкурсі і почнуть будівництво. Проєкт передбачає не тільки підземну частину, а й наземну", - зазначив міський голова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися