У Харківській області поки не будуть об'єднувати райони

Законопроект передбачає зменшення кількості по всій Україні

Верховна Рада 15 липня відклала питання щодо укрупнення районів Харківської області. Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Олександр Корнієнко на сьогоднішньому засіданні, передає Суспільне.

"У нас є пропозиція - сьогодні з порядку денного забрати №3650", - сказав народний обранець. Причини, чому це потрібно зробити, Корнієнко не назвав.

Законопроєкт передбачає зменшення кількості районів не тільки на Харківщині, але й по всій Україні - з 490 до 129. Проти змін в адміністративно-територіальному устрої на засіданні виступали представники фракцій "Голос", "Батьківщини" і "Європейської солідарності".

При цьому Рада підтримала за основу проєкт №3614, яким приводяться у відповідність положення бюджетного законодавства у зв'язку з завершенням адміністративно-територіальної реформи.

Нагадаємо, голова облради Сергій Чернов заявив, що скорочення кількості районів у Харківській області з 7 до 4, яке підтримав комітет Верховної Ради, незаконно, неаргументовано і послаблює інтереси національної безпеки України. Він підкреслив, що профільний комітет Верховної Ради не має юридичного права, згідно з законом України про комітети Верховної Ради, вносити зміни в текст проєкту постанови, розробником якого є Кабмін. Цей факт підтвердило юридичне управління українського парламенту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися