Харківський метрополітен втратив 210 мільйонів гривень

Доходи від реклами в вагонах метрополітену занижують в чотири рази

Харківське метро за перші пів року 2020 втратило рекордну кількість грошей. Про це повідомляє "Харківський антикорупційний центр".

За даними організації минулого року за такий же період втрати склали 54,1 мільйона гривень.

"ХАЦ" виділяє чотири причини, чому могло так статися:

- Закупівля товарів, послуг і робіт за значно завищеними цінами у порівнянні з закупівлями цих же товарів, послуг і робіт Дніпровським і Київським метрополітенами. У липні 2020 року, на зустрічі машиністів з керівництвом харківського метрополітену, по невиплаті зарплати, керівники метро наполягали, що потрібно купуватиме рейки, а вони дуже дорогі.

- До 2009 року - ремонт прибирання, послуги з ремонту рухомого складу і послуги з ремонту ескалаторів - це послуг, які виконувалися власними силами харківського метрополітену.

- Державна аудиторська служба дійшла висновку, після проведення фінансового аудиту КП "Харківський метрополітен" у період з 1 січня 2016 по 28 лютого 2019, це КП в 4 рази занижує свої доходи від рекламної діяльності. За 2019, комунальне підприємство "Харківський метрополітен" отримало дохід розміром всього у 20,14 мільйона грн від надання в оренду рекламних площ. Замість 80-90 млн. Грн. в рік - тільки 20.

- Доходи від дії єдиного електронного квитка (E-ticket) отримує фирма-інвестор ТОВ "Фінансова компанія" Платіжний центр ". Раніше ця фірма повністю була у власності ТОВ "Компанія з управління активами" Фінекс-Капітал ", яке виплачує десятки мільйонів гривень дивідендів Геннадію Кернесу і його заступнику - Ігорю Терехова.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, співробітники КП "Харківський метрополітен" вранці 10 липня збиралися на станції "Московський проспект" і вимагали виплатити їм заборгованість із заробітної плати. Саме на цій станції знаходиться депо транспортного підприємства. На платформу "Московського проспекту" вийшло півсотні людей. Серед них багато машиністів. Люди зібралися для того, щоби поставити питання про борги перед керівництвом підприємства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися