В Харкові анонсували пікет проти перейменування проспекту Григоренка в Жукова

Завтра в Харкові пікетуватимуть міську раду. Початок акції збігається з початком пленарного засідання

Завтра, 26 лютого, під стінами Харківської міської ради анонсували пікет проти перейменування проспекту Петра Григоренко в проспект Маршала Жукова. Про це організатори заходу повідомляють у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Акцію протесту анонсували під стінами Харківської міськради на майдані Конституції на 10 годину ранку. Саме в цей час розпочнеться тридцять третя сесія Харківської міської ради VII скликання.

Організатори акції виступають категорично проти та вважають незаконним перейменування проспекту в Харкові на честь Жукова. 

"І знову Кернес бажає перейменувати проспект Григоренка на честь Жукова. Нічого йому не стає на заваді: ані рішення судів, ані прямі вказівки Інституту національної пам'яті, ані закони України", - говориться у повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові міський голова Геннадій Кернес підготував розпорядження про старт заходів, пов'язаних з перейменуванням проспекту Григоренка в проспект Маршала Жукова. Відповідний документ оприлюднили на сайті мерії.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківській осередок Національного корпусу збирається виступити на сесії міскради з приводу перейменування проспекту Петра Григоренка. У Національному корпусі повідомили, що вже подали відповідну заявку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися