Прокуратура оскаржить нічний домашній арешт підозрюваним у масових заворушеннях на «Барабашово» в Харкові

В апеляції прокуратура вимагатиме відправити до СІЗО всіх, хто брав участь у заворушеннях на харківському ринку «Барабашово»

В Харкові прокуратура готує апеляції з вимогою взяти під варту 55 учасників заворушень на ринку "Барабашово", які сталися  27 лютого. Про це прокуратура Харківської області повідомила в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

У повідомленні говориться, що прокуратура не погодилася із рішенням Київського районного суду Харкова, який обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту учасникам масових заворушень поблизу ТРЦ. 

У зв’язку з цим, Харківська місцева прокуратура № 2 готує апеляційні скарги щодо обраного запобіжного заходу всім учасникам масових заворушень та наполягає на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою.

"Київський районний суд не врахував всі ризики, передбачені ст. 177 КПК України, які вказані у клопотанні прокурора. Вказані 55 осіб підозрюються у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що у четвер, 27 лютого, на ринку "Барабашово" стався конфлікт через спробу демонтажу арки на вході до ТРЦ. На місці події поліцейські вилучили кілька гумових кийок, газові балончики та травматичні пістолети. 

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що з місця події до райвідділу поліції доставили понад 50 осіб віком від 19 до 55 років. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися