Патрульного, який під Харковом поранив пасажира Subaru, випустять із СІЗО

Обвинувачуваний оскаржив запобіжний захід в апеляції

Полтавський апеляційний суд змінив запобіжний захід харківському патрульному, який застосував табельну зброю для зупинки транспортного засобу і поранив пасажира автівки. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

За рішенням апеляційного суду, найближчі 60 діб поліцейський перебуватиме під домашнім арештом.

У лютому Жовтневий районний суд Полтави обрав копу запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави. 

Командиру роти Управління патрульної поліції в Харківській області повідомили про підозру за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України). Разом з цим в прокуратурі перевіряють факт наїзду Subaru, який переслідував екіпаж поліції, на патрульного. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом загрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України).

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що вночі, 13 лютого під Харковом патрульний стріляв по автомобілю, щоб зупинити його. За інформацією поліції, водій машини порушив ПДР і не реагував на вимогу патрульних зупинитися. В результаті стрілянини пасажир машини, що сидів на задньому сидінні, отримав два кульові поранення. 

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в крові водія та пасажирів Subaru, який намагалися зупинити патрульні, знайшли наркотики. Крім того, водій машини вже притягувався до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися