У Харкові відкрили перший центр оцінювання рівня української мови

Тестування почнуться 29 і 30 липня

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна почав роботу перший центр оцінювання рівня володіння державною мовою. Тестування почнуться 29 і 30 липня. Такою інформацією поділився заступник голови Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Роман Семенуха, пише Kharkiv Today.

"Центр з'явився в рамках реалізації нового етапу норм Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", співавтором якого є я разом з колегами восьмого скликання Верховної Ради України", - пояснив Семенуха.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що кандидатам на посади держслужбовців і керівникам усіх форм власності необхідно мати сертифікат про підтвердження володіння українською мовою.

Раніше портал "Коментарі" писав, що студентка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди претендує на роль чергового кандидата на всеукраїнський осуд. Дівчина записала в своєму Instagram відео, на якому нецензурно висловлюється на адресу української мови. Зі свого облікового запису відео вона вже видалила, проте одна з громадських організацій, які стежать за дотриманням мовних норм, встигла його записати і розмістити на своїй сторінці в Facebook.

Також вона написала в коментарі до свого відео про те, що розуміє вчених, які виїхали з України, адже їх написані російською мовою наукові роботи виявляються неефективними в Україні.

Також напередодні в Харкові продавчиня кіоску "Колос. Долина смаку" не захотіла обслуговувати жінку українською мовою. Покупниці це не сподобалося, і розгорівся скандал.



tfujhjbhbvyh

29 липня 2021, 07:35

http://auneec.ateneo.edu/spx/video-water-v-polo-USA-v-Italy-tv01.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-water-v-polo-USA-v-Italy-tv02.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-water-v-polo-USA-v-Italy-tv03.html https://otterbaby.jp/svj/video-water-v-polo-olym-jp-21.html https://otterbaby.jp/svj/video-water-v-polo-olym-jp-22.html

erti sdfhhwra

29 липня 2021, 07:25

https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-1.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-2.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-3.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-4.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-6.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-5.html https://otterbaby.jp/svj/video-tokyo-v-jp-7.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-1.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-2.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-3.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-4.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-6.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-5.html https://www.oegussa.at/pot/video-tokyo-v-jp-7.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-1.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-2.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-3.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-4.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-6.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-5.html http://auneec.ateneo.edu/spx/video-tokyo-v-jp-7.html

Иван

28 липня 2021, 12:30

Насильно мил не будешь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися