У Харкові будуть вилучати з продажу турецький сир

В Україну з Польщі завезли сир з несанкціонованим речовиною

У турецькому м'якому сирі знайшли несанкціоновану речовину (добавку-стабілізатор) і тепер продукт можуть вилучити з продажу. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі. 

Зазначається, що цей сир експортувався в Україну від польського виробника BEL POLSKA Sp. zoo, Poland. Тепер всі продавці, які торгують таким сиром, повинні звернутися в управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Контекст:

Жителів Харкова попереджали про лососеву ікру, в якій знайшли заборонений консервант. Зазначається, що в грудня 2020 року для досліджень купили лососеву ікру виробництва ЗАТ "Дальриба" і ТОВ "Флагман Сифуд" в київському "Ашані". Лабораторія ДП "Укрметртестстандарт" виявила в їх ікрі уротропін (гексаметилентетрамін) Е-239, вміст якого в ікрі забороняється.

Харківських виробників "вершкового" масла оштрафували більш ніж на 20 мільйонів за брехню на етикетках. Замість вершкового масла продавали суміші з невідомих складників. У деяких випадках зміст немолочних і рослинних жирів досягав 90-100%.

У Харківській області продавали французьке морозиво "Mars Wrigley Confectionery", в якому знайшли етиленоксид. Зазначається, що морозиво експортували з Румунії, а одержувачем значиться ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна" Київ. У Харкові зараз масово вилучають морозиво з продажу. У відомстві звернулися до всіх ринків і магазинів Харківської області з вимогою вилучити вказане морозиво з виробництва та письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.



Гражданин

8 серпня 2021, 20:36

А по факту массовой продажи псевдо масла надо не только из продажи изымать, а дела уголовные возбуждать на руководство производителя и сажать !!! Однако нет, похоже опять откупились.

Валерий

8 серпня 2021, 15:36

Интересно, за что получают зарплату контрольные органы или они только взятки берут. Ведь народ потравят европейские " друзья".

Дед Миха

7 серпня 2021, 19:38

Турецкий сыр из Польши, Дальневосточный лосось и румынское мороженое из Киева - с ума нахрен можно сойти! А свое у нас что? А, понятно - ЦЕНА наша!!!

Vaweb

7 серпня 2021, 14:16

Так польский или турецкий?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися