У Харкові вилучають з продажу французькі пончики

Небезпечні пончики з продажу вилучають

У Харкові з полиць магазинів прибирають французькі пончики виробника Vandemoortele. Фахівці знайшли в зазначеному десерті оксид етилену. Про це розповіли у Держпродпотребслужбі.

Зазначається, що оксид етилену був у харчовій добавці, яка входила до складу пончиків. Операторів ринку, які торгують зазначеними пончиками, попросили звернутися в ГУ Держпродпотребслужби на Харківщині.

Довідка. Оксид етилену заборонений у Євросоюзі, оскільки володіє мутагенними та канцерогенними властивостями й несе шкоду людині в будь-якій кількості.

Контекст:

У турецькому м'якому сирі знайшли несанкціоновану речовину, і тепер продукт можуть вилучити з продажу. Сир експортувався в Україну від польського виробника BEL POLSKA Sp. zoo, Poland. Тепер всі продавці, які торгують цим сиром, повинні звернутися в управління ГУ Держпродпотребслужби в Харківській області.

 Жителів Харкова попереджали про лососеву ікру, в якій знайшли заборонений консервант. Зазначається, що в грудня 2020 року для досліджень купили лососеву ікру виробництва ЗАТ "Дальриба" і ТОВ "Флагман Сифуд" у київському "Ашані". Лабораторія ДП "Укрметртестстандарт" виявила в їх ікрі уротропін (гексаметилентетрамін) Е-239, вміст якого в ікрі забороняється.

 Харківських виробників "вершкового" масла оштрафували більш ніж на 20 мільйонів за брехню на етикетках. Замість вершкового масла продавали суміші з невідомих складників. У деяких випадках зміст немолочних і рослинних жирів досягав 90-100%.

 У Харківській області продавали французьке морозиво "Mars Wrigley Confectionery", в якому знайшли етиленоксид. Зазначається, що морозиво експортували з Румунії, а одержувачем значиться ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна" Київ. У Харкові зараз масово вилучають морозиво з продажу. У відомстві звернулися до всіх ринків і магазинів Харківської області з вимогою вилучити вказане морозиво з виробництва та письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.



Джерело: https://dpss.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися