Харківський зоопарк закриють у понеділок

Тварини в Харківському зоопарку зможуть відпочити від людей

У Харківському зоопарку понеділками тварини будуть відпочивати від людей. Про це розповіли у виданні "Редпост", посилаючись на спікера Харківського зоопарку Жанну Сусло.

Варто зазначити, що згідно з ветеринарним законодавством зоопарки зобов'язані один день на тиждень робити санітарним. У вихідний день працівники зоопарку будуть прибирати територію, зали для відвідувачів, вольєри й т.д. Крім цього, вони будуть ремонтувати дрібні поломки та змінювати воду у басейнах.

Важливо розуміти, що тваринам потрібен відпочинок від людей, нескінченного шуму та якоїсь неймовірної уваги. Саме понеділок зробили вихідним днем для тварин із абсолютно зрозумілих причин: основний потік відвідувачів припадає на суботу і неділю.

Контекст:

Ймовірно, найбільш очікуваним святковим заходом, присвяченим Дню міста в Харкові, стало відкриття Харківського зоопарку. У мережі відразу ж почали з'являтися перші фотографії та відео від відвідувачів, які отримали запрошення на урочисте відкриття.

 Усі відвідувачі одноголосно заявляють, що зоопарк вийшов просто чудовим: новенькі комфортні вольєри, обладнані з урахуванням природного способу життя кожної тварини, величезна раціонально розмежована територія, зручні містки для спостереження за тваринами, безпечні огорожі та відчуття того, що тваринам тут добре.

Оновлений Харківський зоопарк спеціально облаштований так, щоб ніщо не нагадувало про клітки, в яких раніше тримали тварин. Кожен вольєр зроблений відповідно до потреб його мешканців і враховує навіть спосіб пошуку ними їжі та режим дня.



Оксана

4 вересня 2021, 18:05

После реконструкции зоопарка исчезло ощущение общения с животными и природой. Слишком мало зеленых насаждений и слишком много камня и асфальта. Из-за каменных ограждений вольеров детям совершенно ничего не видно, а взрослым приходиться подпрыгивать. За стеклянными витринами сложно рассмотреть и услышать зверей и птиц. Очень разочарованы.

Вольдемар

4 вересня 2021, 14:00

Бедные животные. 23.августа их "показали" гор. совету и они так стали...так устали. Теперь будут они отдыхать до 23.08.2022 за 100млн дополнительных денег их гор. бюджета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися