У Харкові бомбосховища, підвали та льохи нанесли на інтерактивну карту міста

Про кожне укриття додали інформацію на карті, а на саме сховище наклеїли пам'ятку з використання

КП "Міській інформаційний центр" разом із ГО "Смарт Медіа" розробили інтерактивну карту, на які позначені усі укриття різних рівнів, якими можуть скористатися харків'яни у випадку військового нападу або надзвичайної ситуації. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Карту можна знайти на сайті "Геопорталу Харкова", обравши відповідний каталог даних. Інтерфейс у карти максимально простий. Достатньо знайти найближче до себе укриття на карті, натиснути на позначку та ознайомитися з детальною інформацією про адресу укриття та його форму.

Зараз у Харкові всі укриття розділили на три види: це схованки на території підприємств - більше 300, споруди подвійного призначення (наприклад, метро, парковка чи підземний перехід) - більше 100 , а також підвали і цокольні поверхи будинків - близько 4,5 тисяч.

Кожне укриття, яке нанесли на карту, попередньо перевірили. Було визначено перелік таких, які перебувають у незадовільному стані.

Ініціатори проєкту також зазначили, що більшість укриттів розташовані у центральній частині міста, а також у спальних районах, де є багатоповерхівки. Водночас мешканці приватного сектору здебільшого мають розраховувати на сили власних помешкань - на льохи, підвали на подвір'ях, або шукати найближче до себе укриття.

Також активісти ГО "Смарт Медіа" спільно з КП "Жилкомсервіс" розробили спеціальні плакати, які почали розміщувати на входах в усі укриття. На них вказується алгоритм дій громадян у разі небезпеки, адреса самого укриття, а також інформація щодо того, де знайти від нього ключі і телефон відповідального за схованку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові в рамках підготовки бомбосховищ провели екскурсію до укриття, що розташоване під Тролейбусним депо №2. Воно розраховане на 300 осіб, там є все для проживання: вода, санвузол, система очищення повітря. Там можна перебувати 2-3 діб.



Виктор

6 квітня 2022, 19:21

Ерунда! Сайт по ссылке не работает

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися