ДТП у Харкові на Гагаріна: Прокуратура хоче притягнути до відповідальності батьків підлітка

Скільки років ув'язнення можуть дати Миколі Харківському

У Харкові 16-річному підлітку, який, за даними слідства, на Infiniti, врізався в Chevrolet на проспекті Гагаріна і забрав життя відразу кількох людей, може загрожувати до семи років ув'язнення. Про це розповіла генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Вона зазначила, що за цією статтею (ч. 2 ст. 286) зазвичай передбачається строк до восьми років, але оскільки хлопець неповнолітній претендувати можна лише терміном до семи років. Також Ірина додала, що звинувачення має намір притягти до відповідальності батьків підлітка.

Контекст:

Увечері 26 жовтня суспільство потрясла звістка про смертельну ДТП на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові. Внаслідок аварії загинула людина, ще трьох з тяжкими травмами доставлено до лікарні. Аварія сталася близько 20:40 на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна. Автомобіль Infiniti на величезній швидкості, порушивши правила дорожнього руху, зіштовхнувся із Chevrolet, 58-річний водій якого загинув на місці.

Харківський бізнесмен Юрій Сапронов зустрівся з постраждалими у ДТП на проспекті Гагаріна і заявив, що він та інші бізнесмени робитимуть усе можливе, щоб Миколі Харківському надали максимальний тюремний термін. Він зазначив, що, окрім нього, у проєкт вкладаються Гарік Корогодський, Олександр Давтян, Валерій Дема, Володимир Скоробагач, Масі Найєм, Ігор Когут, Сергій Хорошайлов і Юрій Губанков.

За словами адвоката Ігоря Сєркова, для з'ясування обставин смертельної аварії в Харкові за участю неповнолітнього водія Infiniti потрібно провести низку експертиз. За допомогою цього можна буде визначити покарання для юнака. Своєю чергою адвокат вважає, що Микола Харківський навряд чи зможе уникнути відповідальності у зв'язку з резонансом події, а також уважаємо до ДТП з боку засобів масової інформації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися