У Харківській області хочуть перейменувати одразу кілька вулиць

Разом із назвами вулиць міська влада може надати назву одному з парків

У місті Ізюм, що на Харківщині, незабаром можуть змінитися назви двох вулиць, трьох провулків та одного парку. Про це повідомляється у пресслужбі Ізюмської міської ради.

Зазначається, що раніше на засіданні топонімічної комісії виконкому Ізюмської ради розглянули пропозиції щодо того, щоб дати нові назви вулицям та провулкам у місті. Також був опублікований повний список вулиць та нових назв, на які їх хочуть перейменувати:

- провулок Халтуріна в провулок Архієрейський;

- провулок Піонерський у провулок Шкільний;

- провулок Яружний на провулок Татаринова Юрія;

- вулицю Ростовський шлях на вулицю Ізюмський шлях;

- вулицю Радгосп Ізюмський на вулицю Аграрну.

"Розглянуто пропозиції щодо перейменування та прийнято рішення провести громадське обговорення відповідно до Положення про присвоєння/перейменування імен об'єктам права власності, розташованих на території Ізюмської міської територіальної громади", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, міська влада повідомила, що разом із перейменуванням вулиць, парку біля міського палацу культури на проспекті Незалежності, 64-В, можуть дати назву "Шовковичний сад".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував читачів про те, що у Харкові віряни хочуть перейменувати вулицю. Одну із харківських вулиць запропонували перейменувати на честь християнського святого. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на сайті Харківської міської ради було оприлюднено петицію з проханням перейменувати станцію харківського метрополітену "Проспект Гагаріна" на "Левада", а також декорувати дорожні стіни станції в українському стилі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися