У Харкові вироблятимуть муніципальні автобуси

Автобуси турецької марки «Karsan» планують почати збирати у Харкові

Харківська міська влада планує змінити застарілі зелені автобуси та оновити парк громадського транспорту. Водночас у місті почнуть виробляти автобуси турецької марки Karsan. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, посилаючись на слова міського голови Ігоря Терехова.

Під час візиту на КП "Салтівське трамвайне депо" мер міста розповів, що невдовзі до Харкова приїдуть спеціалісти турецької компанії "Karsan" та проведуть розрахунок кількості необхідного обладнання.

"Я хочу, щоб ми збирали автобуси разом із турецькою фірмою "Karsan" у Харкові. Розглядаємо одне з наших комунальних підприємств, яке буде учасником цього процесу", - зазначив Терехов.

За словами міського голови, автобуси у Харкові почнуть збирати приблизно за 7-8 місяців. Спочатку буде проводитися велика кількість автобусів, але згодом їх ставатиме дедалі більше.

Муніципальні автобуси курсуватимуть міськими маршрутами. Вони будуть доступні всім громадян пільгових категорій.

До речі, на сьогодні у Харкові курсують 150 нових муніципальних автобусів. Міська влада зазначає, що на початку наступного року їхня кількість зросте.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, зі скільки в Харкові нових автобусів Karsan та на яких маршрутах. Зазначимо, що на комунальних маршрутах водіїв планують забезпечувати спеціальною формою протягом усього року, що відповідає сезону. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Харківська міськрада планує налагодити у місті функціонування комунального автобусного транспорту, зробити його комфортним, стабільним та якісним та незабаром відмовитися взагалі від послуг приватних перевізників. Згодом місто планує відмовитися від приватних перевізників та усі автобуси зробити муніципальними. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися