"Документи необхідні": харків'ян не пускатимуть на новорічні заходи без COVID-сертифікатів

Харків'яни повинні мати при собі сертифікати про вакцинацію або ПЛР-тести

У грудні для харків'ян підготували велику кількість різноманітних новорічних заходів. Проте відвідати їх буде  можливість не у всіх. Про це повідомляє видання "Об'єктив", посилаючись на слова директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова.

У ході сьогоднішнього брифінгу Хаустов розповів, що всіх харків'янам, які хочуть потрапити на той чи інший масовий захід на площі Свободи або на іншій локації, необхідно мати при собі відповідні документи. До них входить негативний ПЛР-тест (що діє 72 години) або сертифікат про вакцинацію.

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП у Харківській області Сергій Бірбасов зазначив, що під час проведення святкових масових заходів у харків'ян перевіряти наявність необхідних документів, а також дотримання масочного режиму будуть співробітники поліції.

Щодо святкових богослужінь на Різдво, то відповідальність за присутність у церквах парафіян без ковід-сертифікатів лежить на духовенстві.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" поінформував читачів про те, що з 6 грудня у Харківській області почали діяти нові карантинні правила, ухвалені згідно з постановою Уряду № 1236. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що першим святковим заходом у грудні 2021 року стане традиційне відкриття новорічної ялинки на головній площі міста. 19 грудня, на День святого Миколая. Городяни зберуться на площі Свободи, щоб подивитися на урочисте відкриття новорічної красуні. Все це супроводжуватиметься концертом і карнавалом. Окрім того, у Харківській мерії вже опублікували план святкових заходів на грудень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися