Плани на 2022 рік: у Харкові відкриють нові навчальні заклади

На програму розвитку освіти міста Харкова спрямують понад 6 млрд гривень

На позачерговій сесії Харківської міської ради було ухвалено рішення про виділення 6,07 млрд гривень на програму розвитку освіти Харкова у 2022 році. Про це повідомляється у пресслужбі мерії.

За словами джерела, кошти спрямують, зокрема, на функціонування та розвиток матеріально-технічної бази 183 загальноосвітніх шкіл, 13 професійно-технічних навчальних закладів, 212 дитячих дошкільних закладів тощо.

У 2022 році у місті планують відкрити новий дитячий садок для малюків зі складними життєвими обставинами. Крім того, буде відновлено роботу дитячого садка №227, що розташований у Київському районі. Протягом року також буде відкрито десять додаткових груп у вже діючих дитячих садках.

Зазначається, що у планах на 2022 рік також є створення початкової школи №183, а на базі Харківської загальноосвітньої школи-інтернату №14 утворять Харківський ліцей №174. При ЗОШ №92 у Новобаварському районі буде відкрито дошкільний підрозділ. Водночас за інформацією пресслужби, наступного року при Харківському університетському ліцеї планується створення філії для учнів початкової школи.

Восени наступного року у Харкові створять інклюзивно-ресурсний центр №2 у Харківській ЗОШ №63. Також повідомляється, що у 2022 році буде проведено капремонт у 165 школах міста. Ще 37 навчальних закладів поповняться новими комп'ютерами. Також планується поновити 430 класів початкової школи.

До речі, сума асигнувань на освіту збільшилася на 15% у порівнянні з минулим роком.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що у Харківській області планують закрити школу, в якій навчається лише один учень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що харківським школярам перенесли зимові канікули. Раніше канікули у харківських школах планували зробити з 30 грудня. Однак це станеться трохи раніше. Вже 10 січня діти знову повернуться за шкільні парти. Продовжувати канікули у січні не планують. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися