У Харкові куплять понад сотню нових автобусів

Турецькі автобуси заповнять харківські вулиці

У Харкові вже 2022 року куплять ще 160 нових турецьких автобусів Karsan. Відповідне рішення ухвалили чиновники наприкінці грудня на сесії міськради. Про це розповів віцемер із питань інфраструктури Євген Водовозов.

Новий транспорт планують запустити на кинутих приватними перевізниками маршрути. Вже з Нового року "Карсани" курсуватимуть наступними двома шляхами:

- маршрут № 6 (станція метро "Академіка Барабашова" – вул. Бучми (Льва Толстого);

- маршрут №49 (станція метро "Завод ім. Малишева" - вул. Плехановська - пр. Московський - пр. Льва Ландау - Салтівське шосе - пр. Тракторобудівників - вул. Героїв Праці - вул. Світла (вул. Героїв Праці).

Харківська міська влада планує змінити застарілі зелені автобуси й оновити парк громадського транспорту. Водночас у місті почнуть виробляти автобуси турецької марки "Karsan".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, скільки у Харкові нових автобусів Karsan і на яких маршрутах. Зазначимо, що на комунальних маршрутах водіїв планують забезпечувати спеціальною формою протягом усього року, що відповідає сезону. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Харківська міськрада планує налагодити у місті функціонування комунального автобусного транспорту, зробити його комфортним, стабільним і якісним і незабаром відмовитися взагалі від послуг приватних перевізників. Згодом місто планує відмовитися від приватних перевізників і всі автобуси зробити муніципальними. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися