"Харківський Стоунхендж" за півтора мільйона знесуть ще до завершення робіт

Мер Харкова Ігор Терехов дасть розпорядження знести бетонну інсталяцію

У грудні поточного року у Харкові на вулиці Бібліка, 2В з'явилася інсталяція "Скіфська спадщина". Однак у харків'ян бетонні блоки викликали лише подив. Споруду прозвали "харківським Стоунхенджем" і за кілька днів про нього з'явилося багато мемів у Мережі. Відреагував на інсталяцію і мер міста, заявивши, що її знесуть. Про це повідомляє видання "Суспільне".

Міський голова Ігор Терехов заявив, що дасть розпорядження про те, щоб інсталяцію "Скіфську спадщину", яка перемогла у конкурсі "Бюджет участі", буде знесено. Крім того, мер підкреслив, що на цьому місці може з'явитися інша інсталяція, якщо буде нова пропозиція.

picture

Фото — Суспільне

"Хочу сказати, що такий "Стоунхендж" нам не потрібен, сьогодні дам доручення його знести. Якщо буде нове бачення, що потрібно зробити, щоб було якісно та красиво, ми розглянемо проєкт ще раз, і у разі потреби виділимо на нього кошти. Ці гроші не освоєно, я заборонив платити за рахунком, це все було до нас. Та людина, яка підписала документи (проєкту), звільнена", — зазначив Терехов.

Своєю чергою автор проєкту Євген Кулик наголосив, що роботу над інсталяцією ще не було завершено. За підсумками вона повинна була набути зовсім іншого вигляду. Тому реакція городян на "Скіфську спадщину" його ніяк не образила.

picture

Фото — Юрій Сидоренко

Також Кулик додав, що бетонні блоки мали ще пофарбувати у жовто-золотистий колір. Проте зробити це не встигли через погодні умови. Крім того, там мав бути мох, а згодом на ділянці, де знаходиться інсталяція, мали висадити дикий виноград. Таким чином, вигляд фігур був би зовсім інший. Але навіть попри це "Скіфський спадок" зникне з вулиці Бібліка, 2В.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко написав у Facebook, що харківська мерія не платитиме гроші за такий витвір, маючи на увазі "харківський Стоунхендж". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайну пам'ятку, яку виконано у формі щура. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися