На Харківщині небайдужі врятували від смерті лебедя-шипуна (ВІДЕО)

Птаха доставили до Харківського зоопарку та показали спеціалістам

Неподалік міста Мерефа, що на Харківщині, місцеві жителі помітили в лісосмузі лебедя, який був травмований і явно знесилений. Небайдужі люди вирішили врятувати птицю та привезли її до спеціалісток. Про це повідомляється у пресслужбі Харківського зоопарку.

Врятований птах виявився лебедем-шипуном. Це найбільший вид серед усіх лебедів та цілого ряду гусеподібних. Зазначається, що з наближенням холодів лебеді-шипуни відлітають у теплі краї. Проте цей птах полетіти не зміг через отриману раніше травму.

Фахівці кажуть, що птаха було оглянуто, а пошкодження оброблено. Тепер їй треба набирати сил. Поки стан здоров'я лебедя знову не стане задовільним, його доглядатимуть співробітники зоопарку.

У пресслужбі наголосили, що якби місцеві не врятували птицю, вона могла б стати ласощами для бродячих собак. Крім того, цим птахам просто необхідна незамерзаюча вода і достатня кількість корму. Але, на щастя, доля цього лебедя склала інакше і небайдужі люди не пройшли повз нього, а допомогли зберегти птахові життя.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківському зоопарку відсвяткували день народження бегемотихи Степаниди. На 29-й день народження Степаниди працівники зоопарку приготували для неї подарунок у вигляді фруктово-овочевої зірки, що складається з тих продуктів, які найбільше любить бегемотиха. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у зоопарку Харкова сталася важлива подія — його мешканцями стали три пінгвіни Гумбольдта. Ці пінгвіни дуже довгоочікувані жителі. Над тим, щоб тварини прибули з Європи за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів до Харкова, у зоопарку працювали понад шість місяців. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися