"Харківський Стоунхендж" зносять (ФОТО)

На місці "Скіфської спадщини" може з'явитися інша інсталяція

Сьогодні у Харкові на вулиці Бібліка, 2В зносять бетонну інсталяцію "Скіфську спадщину", яку місцеві прозвали "Харківським стоунхенджем" через її вигляд. Про це повідомляється в Telegram-каналі "Типове ХТЗ".

За інформацією джерела, сьогоднішнього ранку, 4 січня, до місця, де розташований місцевий "стоунхендж", що прославився на весь Харків, приїхали працівники та приступили до знесення інсталяції. Це розпорядження дав мер міста Ігор Терехов, наголошуючи, що такий "стоунхендж" Харкову не потрібен.

picture

За словами міського голови Ігоря Терехова, інсталяція "Скіфська спадщина", яка перемогла в конкурсі "Бюджет участі". Проте сам мер заборонив платити за рахунком, оскільки це було ще до нього. А ту людину, яка підписала документи, була звільнена.

Після зносу бетонної інсталяції, яка за своє коротке існування стала справжнім мемом в Мережі, на цьому місці може з'явитися щось інше. Наприклад, нова інсталяція.

picture

"Якщо буде нове бачення, що потрібно зробити, щоб було якісно та красиво, ми розглянемо проєкт ще раз, і у разі потреби виділимо на нього кошти", - сказав мер.

ВІДЕО зносу "харківського стоунхенджу" можна переглянути тут.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що автор проєкту Євген Кулик наголосив, що роботу над інсталяцією ще не було завершено. За підсумками вона повинна була набути зовсім іншого вигляду. Тому реакція городян на "Скіфську спадщину" її ніяк не образила. Він також наголосив, що бетонні блоки мали ще пофарбувати в жовто-золотистий колір. Проте зробити це не встигли через погодні умови. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що директор Департаменту з питань інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко написав у Facebook, що харківська мерія не платитиме гроші за такий витвір, маючи на увазі "харківський Стоунхендж". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися