На Харківщині школи перейшли на "дистанційку": названо причину

Цього разу причиною переходу на дистанційне навчання став не COVID-19

У Борівській селищній раді було ухвалено рішення перевести всі школи тимчасово на дистанційне навчання. Причиною тому стала сильна ожеледиця. Про це повідомляє видання "Слобідський край".

У соціальній мережі з'явилася інформація про те, що протягом кількох днів школярі навчатимуться дистанційно. Цю інформацію підтвердили у Борівській селищній раді. Загалом на території громади працює вісім шкіл та дві філії. Загальна кількість учнів – 1500.

За словами начальниці відділу з питань гуманітарної політики (освіта, культура, туризм, молоді та спорту) Борівської селищної ради Тетяни Бондаревської, рішення про перехід на дистанційне навчання 10 та 11 січня було ухвалено, щоб убезпечити дітей, оскільки зараз на вулицях сильна ожеледиця. Хоча ще не було жодного випадку травмування дітей через ожеледицю, це було зроблено для профілактики.

Також Бондаревська зазначила, що із загальної кількості учнів шкільні автобуси підвозять понад 400 осіб. Деякі автобуси заїжджають у віддалені села, де забирають лише по одному учню. Тому у період несприятливих погодних умов дітям краще залишатися вдома та навчатися дистанційно.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв про те, що на вихідних у Харкові пройшов крижаний дощ, який залишив після себе ожеледицю на вулицях міста. Комунальники показали, як із самого ранку борються з льодом на дорогах і тротуарах. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що на початку січня харків'яни стали скаржитися у Мережі на те, що місто перетворилося на ковзанку і людям складно діставатися роботи, магазинів і загалом важко пересуватися вулицями. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися