Чому небайдужі харків'яни об'єдналися для допомоги афроукраїнцю з Малі, що працює кур'єром

Історія іноземця в Україні, що спонукала харків'ян робити добро від щирого серця

У Харкові набирає розголосу історія чорношкірого кур'єра однієї з доставок їжі, на ім'я Бубакар. Минулого тижня у нього вкрали велосипед і він мало не залишився без свого єдиного джерела заробітку. Чому історія афроукраїнця вразила харків'ян у саме серце розповідають у місцевих групах Telegram.

Відомим харків'янам Бубакар став завдяки своїм колегам кур'єрам. Після викрадення його транспортного засобу він не розгубився та позичив для роботи велосипед своєї маленької дочки, аби мати змогу розвозити замовлення. Щоправда, його доньці всього 7 років, тому її велосипед не призначений для їзди на ньому дорослого чоловіка. На роботі інші кур'єри вирішили не покидати свого колегу в біді, склалися грошима та придбали для Бубакара новий велосипед, аби він міг працювати.


Після цього про історію відчайдушного афроукраїнця дізналися й інші харків'яни. Виявилося, що він один виховує 7-річну доньку Евеліну. Колись він приїхав у Харків з Малі навчатися на перекладача, аби вижити почав працювати, через що ледь встигав із навчанням. Потім народилася Евеліна і навчання довелося покинути. Повернутися додому він не зміг, адже у його країні розпочалася війна - не найкраще місце для життя маленької дівчинки. Зараз вони з донькою живуть у найманій кімнаті. Бубакар знає кілька мов, з Евеліною спілкується французькою, втім працювати вдома лінгвістом не може через скрутне матеріальне положення - чоловік не має ані ноутбука, ані нормального мобільного телефона. Раніше він взагалі користувався кнопковим, але для роботи кур'єром придбав собі дешевий старенький смартфон, який навіть не дозволяє нормально обробляти замовлення.

Сусіди та колеги розповідають, що Бубакар дуже добрий та ввічливий чоловік, з усіма вітається та добре дбає про свою доньку.

Чуйні харків'яни вирішили прийти на допомогу чоловікові та організували групу для збору коштів. За кілька днів вдалося зібрати близько 25 тисяч гривень. Оскільки гроші брати Бубакар не погоджувався, для нього з донькою придбали сертифікати магазинів одягу, продовольчих магазинів, новий смартфон для роботи та іграшки для Евеліни.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові створили соціальний проєкт для допомоги місцевим жителям у збереженні своїх щасливих родин. У профілях проєкту у соцмережах доступні поради, рекомендації та практичні завдання для того, аби пари могли вирішити будь-які проблеми у стосунках.



Джерело: https://t.me/place_kh
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися