Жителі яких громад Харківщини можуть отримати фінансову допомогу (СПИСОК)

Розраховувати на виплати можуть внутрішньо переміщені особи 56 громад Харківщини

В Україні оновили перелік, на основі якого внутрішньо переміщені особи можуть отримувати фінансову допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. У відомстві зазначили, що перелік не фіксований – списки громад постійно актуалізуються.

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні внесені 56 громад Харківської області.

Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають фінансову допомогу від держави. Щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить 2 тис. грн для дорослого та 3 тис. грн для дітей та людей з інвалідністю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у громадах Харківщини запрацювали “гарячі лінії” гуманітарних штабів. Жителі області можуть звертатися на "гарячі лінії" місцевих органів влади, щоб отримати інформацію щодо підтримки ВПО, сімей з дітьми, осіб з інвалідністю, осіб похилого віку. Також на “гарячій лінії” можна дізнатися про надання гуманітарної допомоги тощо. 

До того ж усі внутрішньо переміщені особи, які подали заяви через портал “Дія” до 30 квітня, мають право на нарахування виплати на проживання. Якщо заява ВПО особи перебуває на розгляді, орган соцзахисту повинен видати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщену особу. На підставі документа орган соцзахисту має призначити виплату на проживання за березень-квітень поточного року.  Якщо ВПО, починаючи з травня, має право на подальше нарахування грошової допомоги на проживання, то нарахування продовжуються з травня.



Джерело: https://t.me/minre_ua

Наталія

5 грудня 2022, 01:48

Потребуємо допомоги в зв'язку з зруйнування житла,є загиблі родичі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися