В одній із громад Харківської області заборонили продаж алкоголю

Заборонили продавати не лише міцний алкоголь, а й пиво, вино та інші слабоалкогольні напої

Виконком Борівської селищної ради заборонив продаж алкоголю на території громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

Рішення про заборону продажу алкогольних напоїв ухвалили 13 грудня 2022 року. Відповідно до рішення, заборонено продаж алкогольних напоїв та речовин, які  вироблені на спиртовій основі. Заборона почала діяти з 00 годин 00 хвилин 14 грудня 2022 року та триватиме до скасування воєнного стану в України. Рішення ухвалили відповідно до законодавства України та з метою забезпечення громадської безпеки та порядку на території громади.

У селищній раді зауважили, що ухвалене рішення забороняє продаж не лише міцного алкоголю, а й пива, вина та інших слабоалкогольних напоїв. 

Правоохоронці, відповідно до рішення Виконкому, повинні посилити контроль за недопущенням продажу алкоголю.

Зазначимо, що у Борівській громаді ввели заборону на продаж алкоголю з 00:00 1 листопада 2022 року. Однак тоді ухвалили рішення без заборони торгівлі вином, пивом та слабоалкогольними напоями. Заборона стосувалася тільки міцного алкоголю. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці нагадали працівникам магазинів про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 річного віку.

За порушення українського законодавства у частині продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім передбачений штраф. Відповідно  до ч. 2 ст. 156 КУпАП за правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн).



Джерело: https://t.me/borova_gromada
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися