У поліції нагадали правила перетину перехрестя при вимкнених світлофорах

П'ять сигналів регулювальника, які повинні знати водії

Патрульні поліцейські регулюють дорожній рух, щоб допомогти водіям безпечно проїхати перехрестя, а пішоходам — перейти дорогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

У поліції нагадали головні сигнали регулювальника (пункт 8.8 ПДР): 

1. Регулювальник стоїть обличчям або спиною до автомобіля. Його руки розведені вбік, опущені донизу, або зігнута перед грудьми права рука з жезлом чи червоним диском вліво. Це означає, що рух забороняється в усі сторони - це аналог червоного сигналу світлофора (пункт 8.8 (а) ПДР).

2. Регулювальник стоїть обличчям до машини. Його права рука тримає жезл чи червоний диск, витягнута вперед, тобто до авто. Це означає, що рух забороняється прямо, а направо їхати можна. Це положення аналог червоного сигналу світлофора із зеленою стрілкою праворуч (пункт 8.8 (б) ПДР).

3. Регулювальник підняв руку з жезлом вгору. При цьому він стоїть до машини будь-яким боком. Цей жест означає, що зараз на перехресті зміниться рух (пункт 8.8 (в)). Аналог - жовтий сигнал світлофора.

4. Регулювальник стоїть до авто лівим боком з витягнутою вперед рукою з жезлом. При такому положенні дозволяється їхати у будь-якому напрямку: направо, наліво, прямо, а також можна виконати розворот. Аналог - зелений сигнал світлофора (пункт 8.8 (б) ПДР).

5. Якщо регулювальник стоїть лівим боком до машини, а його руки опущені вниз, витягнуті по сторонах або зігнуті і притиснуті до грудей. Це дозволяє рухатися прямо або направо при цьому потрібно спочатку пропустити пішоходів. Це означає зелений сигнал світлофора, але із забороною лівого повороту (пункт 8.8 (а) ПДР).

При наявності регулювальника на перехресті, його жести пріоритетні перед сигналами світлофора та відповідними дорожніми знаками. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові правоохоронці та фахівці ДСНС провели профілактичні рейди та розповіли про небезпеку, яка чатує на громадян на воді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися