Як не втратити соціальну допомогу у воєнний час: головні правила

У деяких містах та районах України виплата допомог, пільг та субсидій здійснюється з певними особливостями

Одним з актуальних питань після евакуації з небезпечних районів є відновлення отримання пенсії, субсидії чи соціальної допомоги на новому місці під час воєнного стану. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Перший крок, який потрібно зробити після зміни місця проживання:

– зателефонувати до контакт-центру “Укрпошти”за номером 0-800-300-545 та обрати розділ “Пенсії, соціальні виплати та субсидії”;

– зателефонувати до сервісного центру Пенсійного фонду у потрібному регіоні (список номерів).

У розмові з оператором потрібно повідомити про необхідність отримати пенсію, грошову допомогу за новою адресою та надати таку інформацію:

– прізвище, ім’я та по батькові одержувача;

– адресу отримання виплат до березня 2022 року;

– паспортні дані – серію та номер паспорта;

– номер телефону одержувача виплат;

– спосіб отримання виплати – на поштове відділення або за домашньою адресою;

– нову адресу доставки: індекс відділення “Укрпошти” або адресу тимчасового проживання;

– якщо ви отримуєте виплати поштовим переказом, повідомте оператору додатково код переказу, отриманий в смс-повідомленні.

При цьому в деяких містах та районах України через активні бойові дії виплата допомог, пільг та субсидій здійснюється з певними особливостями. Міністерство соціальної політики перераховує кошти “Ощадбанку”, а фінустанова забезпечує перерахування виплат:

– тим, хто отримував виплати через банки, – на банківські рахунки. Тобто, якщо людина отримує субсидію, пільги або грошові допомоги на картку, то не треба нікуди звертатись і нічого додаткового робити. Гроші будуть нараховуватися. 

– громадянам, які отримували виплати через “Укрпошту”, буде здійснено грошовий переказ, який можна отримати у найближчому відділенні “Ощадбанку” (потрібно мати з собою паспорт та податковий номер).

Додатково з питань соціальних виплат, пенсій можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1545 (працює цілодобово, дзвінки безплатні).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виникають проблеми з нарахуванням субсидій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися