Обмеження електропостачання у Харкові та області у понеділок: ймовірні аварійні відключення

Станом на 15:00 у Харківській області аварійні обмеження електропостачання не застосовували

Початок робочого тижня та похолодання спричинили збільшення споживання електроенергії. В Україні зберігається дефіцит потужності, який особливо відчутний у ранкові та вечірні години (це піки споживання). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укренерго”. 

Враховуючи дефіцит електроенергії областям визначені ліміти споживання, які діють з 6:00 до 24:00 6 лютого. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.

В “Укренерго” повідомили, що станом на 11.00 аварійні відключення діють в Одесі та прилеглих районах. Через мережеві обмеження аварійні відключення також застосовуються у Києві та у Київській області.

В АТ “Харківобленерго” повідомили, що станом на 15:00 у Харкові та області не застосовували аварійне припинення електропостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у неділю, 5 лютого, у Харкові та області погодинні графіки обмеження електропостачання діяли з 16:00 до 20:00. Дізнатися про актуальні графіки вимкнення світла в регіоні можна за посиланням

Нагадаємо, що обмеження електропостачання в Харкові дещо вплинули на ринок оренди нерухомості. Орендарі цікавляться квартирами на нижніх поверхах. Віддають перевагу квартирам з газовими плитами. Орендарі намагаються забезпечити собі хоча б мінімальний комфорт у період відключення електрики. Однак деякі містяни, за словами рієлторів, намагаються час вимкнення електроенергії “пересидіти” у родичів чи знайомих, у яких у цей час світло є. 




Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися