У Харкові та області можуть продавати небезпечний фрукт

Лайми експортувалися з Бразилії до України

Держпродспоживслужба отримала повідомлення про виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Інформація надійшла від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Лайми експортувалися з Бразилії до України. Експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil. Гуртовик: Anaco Greeve International, Netherlands. Одержувач: ТзОВ "ТС ПЛЮС", вул. Краснова, 24, м. Київ. Партія №BY230013.

У разі виявлення в обігу вказаного вантажу оператори ринку повинні звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області чи структурних підрозділів, які працюють в області.

Варто зазначити, що диметоат може викликати нудоту, слабкість, сонливість, проблеми із диханням, біль у животі та діарею, а при важких отруєннях — втрату свідомості, судоми та параліч.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала повідомлення стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО). Продукт експортували з Польщі до України. Виробником вказаний Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник - AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland. Одержувачем зазначене ТзОВ "ВІЗІЯ ТРЕЙД", вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси. Дата виробництва партії: 20.12.2022.

Також Держпродспоживслужба отримала повідомлення стосовно виявлення Listeria monocytogenes у сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Продукт, склад якого не відповідає встановленим нормам, експортували з Франції до України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися