У “Харківобленерго” звернулися до споживачів: що сталося

Щоб зменшити споживання необхідно обмежити використання потужних побутових приладів

Енергетики звернулися до жителів Харкова з проханням знизити споживання електроенергії. Це пов'язано з проведенням відновлювальних робіт на об'єктах НЕК “Укренерго”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У “Харківобленерго” наголосили, що ворожа ракетна атака 9 березня спричинила серйозні пошкодження у системі передачі електричної енергії.

В обленерго зазначили, щоб ліквідувати пошкодження, спеціалісти повинні провести терміновий ремонт обладнання. “Це призведе до додаткового навантаження на енергосистему, тому фахівці просять споживачів про допомогу”, – наголосили в обленерго.

Споживачам нагадали, щоб зменшити споживання необхідно обмежити використання потужних побутових приладів: електроплит, обігрівачів, бойлерів, пральних машин тощо. Окрім того, енергетики просять вимкнути зайві електроприлади, які наразі не використовуються.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській та Житомирській областях триває робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів 9 березня.

У Харківській області при зростанні споживання у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень. Крім того, у результаті ворожих артилерійських обстрілів є пошкодження мереж у прифронтових районах Харківської області.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що у місті відновили електропостачання після ворожого обстрілу об’єктів критичної інфраструктури. За його словами, місто заживлене, є постачання води, тепла. Також вдалося відновити роботу метрополітену.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися