Перейменування топонімів на Харківщині: жителів запрошують до обговорення

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 1 квітня 2023 року

У Валківській  громаді триває робота з перейменування об’єктів топоніміки у зв’язку з дерусифікацією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради. 

“Розпочинаємо разом перейменування об’єктів топоніміки у Валках”, - звернулися до містян у міськраді. З повним переліком об’єктів, які пропонуються для перейменування у місті можна ознайомитися за посиланням.

Висловити свою думку щодо перейменування об'єктів можна на спеціальній платформіЗауваження та пропозиції можна надсилати до 1 квітня 2023 року. 

У міській раді зазначили, що після проведення цього опитування у місті також відбудуться громадські слухання за принципом територіального розташування об’єктів.

“Остаточне ж рішення про перейменування об’єктів топоніміки у всіх населених пунктах громади приймають депутати міської ради під час чергового пленарного засідання”, - наголосили у міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у застосунку “Дія” проводили голосування щодо нової назви Південної залізниці. Південна залізниця охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей. Українцям пропонували вибрати для Південної залізниці нову назву, яка відповідає її реальному розташуванню. Серед варіантів нової назви пропонували наступні: 

  • Харківська залізниця;

  • Слобожанська залізниця;

  • Слобідська залізниця;

  • Східна залізниця.

Голосування тривало до 17 березня. 

Який варіант нової назви Південної залізниці обрали українці, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися