Відпочинок під питанням: ще в одній громаді Харківщини заборонили відкривати пляжі

У громаді вирішили не відкривати місця масового відпочинку населення на водних об’єктах

На позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Мереф’янської міської ради розглянули питання підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах у разі отримання дозволу розпочати купальний сезон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

За підсумками засідання вирішено не відкривати місця масового відпочинку населення на водних об’єктах влітку 2023 року через наявність загрози життю та здоров’ю населення під час воєнного стану. У ймовірних місцях для відпочинку на воді будуть розміщені інформаційні таблички щодо небезпеки купання.

Також рішення не відкривати пляжі влітку ухвалили у Солоницівській селищній раді та Валківській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в АТ “Новоселівський ГЗК” наголосили, що перебування на території підприємства, купання у водоймищах Новоселівського кар’єру – категорично заборонено.

Жителів громади попередили, що в кар’єрі проводяться роботи підвищеної небезпеки – ведеться діяльність з видобутку корисних копалин. Зазначені роботи передбачають застосування технологічних механізмів та великовантажної техніки, рушення ґрунтового покриву, що може призвести до зсувів та обвалів. Водоймища кар’єру являються технологічними. Вони не призначені для відпочинку та купання. “У разі нещасного випадку – травмування, завдання шкоди здоров’ю від роботи механізмів та транспорту, утоплення тощо, підприємство не несе відповідальності за дії сторонніх осіб, що проникають на територію”, - наголосили у правлінні АТ “Новоселівський ГЗК”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися