У Харкові та області перевірили воду: результати невтішні

Порушення виявили на понад 90% об'єктів водопостачання

У Харківській області провели перевірку якості води з централізованих та децентралізованих джерел водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

Станом на 20 липня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування провели комісійні перевірки 99 об’єктів централізованого, 364 об’єктів децентралізованого водопостачання та 5 об’єктів водовідведення.

Порушення виявили на:

  • 99 (100%) об’єктах централізованого водопостачання,

  • 340 (93,4%) об’єктах децентралізованого водопостачання, 

  • 4 об’єктах водовідведення (80%).

“З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 81 припис, направлено 218 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів. Ініційовано проведення 22 засідань місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням”, - пояснили у Держспоживслужбі області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що основним джерелом нецентралізованого водопостачання у сільських населених  пунктах  є шахтні колодязі.

Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідеміологічно безпечною (не містити бактеріального забруднення), нешкідливою за хімічним та радіаційним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями. Слід пам’ятати, що вода може являтися фактором  передачі кишкових інфекцій (холери, дизентерії, черевного тифу, паратифів), туляремії, лептоспірозу, лямбліозу тощо.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися