Влада Харкова оголосила рішення щодо забудови Саржиного Яру

Харківська міська рада закликала громадськість доєднатися до визначення місця будівництва укриття

Заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов розповів, що департамент не захистив перед мером міста технічне завдання та локацію для будівництва. Тож Харківський міський голова Ігор Терехов поставив завдання скасувати тендер, який стосується будівництва багатофункціонального простору біля Саржиного Яру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами Євгена Пасенова, найближчим часом буде оголошено інший тендер - на будівництво сучасного укриття, здатного витримати ракетний удар. “Паралельно з цим іде робота з пошуку нового місця будівництва такого укриття - не поруч з Саржиним  Яром”, - зазначив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства.

Харківська міська рада закликала громадськість взяти участь у визначенні такого місця.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харківській міській раді пояснювали необхідність будівництва багатофункціонального центру на пр. Науки.

Відповідно до проєкту там передбачалося створення бомбосховища на сотні людей. Також це приміщення планували використовувати як великий освітній простір для навчання школярів та студентів.

Вихідними жителі Харкова провели пікнік-нетворкінг проти будівництва в Саржиному Ярі великого офісного центру. Загалом на пікнік зібралося зо півтори сотні харків’ян. Вони обговорювали проєкт забудови одного з найкращих місць відпочинку у Харкові, малювали плакати.

Як проходила акція та що вимагали активісти, детальніше читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися