Пенсіонери у Харкові отримують особливу допомогу: що відомо

Людей похилого віку долучають до цифрових технологій

У Немишлянському районі при територіальному центрі надання соціальних послуг діють курси цифрової грамотності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Людей літнього віку вчать користуватися смартфонами, соціальними мережами, онлайн-сервісами та програмами. 

У терцентрі розповіли, що у порівнянні з молодими людьми, яким знайомство з новітніми технологіями дається невимушено, старшим людям це набагато складніше, але, без сумніву, необхідно. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Немишлянському районі у територіальному центрі надання соціальних послуг проводять заняття з йоги. Мета заходів - поліпшення фізичного та ментального здоров’я людей похилого віку.

Інструктор підібрала комплекс асан з урахуванням віку учасників занять. Більшість вправ спрямовано на розтягнення хребта, зміцнення суглобів і розвиток гнучкості тіла.  “Учасники занять відзначають, що йога навчає їх бути сильними духом, працювати над своїм тілом та думками, дарує приємні хвилини спілкування, а також є складовою частиною активного довголіття”, - розповіли у Харківській міській раді.

Також у територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району продовжує діяти пункт збору допомоги. До пункту мешканці району та волонтери приносять речі, предмети побуту. Все - що необхідно для забезпечення життєдіяльності людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Допомогу вже надали 780 внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку та іншим мешканцям району пільгових категорій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися