У Харкові обрали нову локацію для будівництва безпечного простору

Орієнтовна площа нової локації - 0,43 га

Будувати безпечний простір, створити який у Харкові доручило керівництво країни,  планують у Слобідському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У середу, 6 вересня, на позачерговій сесії міської ради депутати підтримали рішення про надання Управлінню з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту житлово-комунального господарства дозволу на розроблення проєкту землеустрою з відведення земельної ділянки для будівництва захисної споруди цивільного захисту (подвійного призначення) на вул. Георгія Тарасенка, 88. Орієнтовна площа - 0,43 га.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що зведення захисної споруди проводитиметься коштом Держагентства з відновлення. Очільник міста переконаний, що такий об'єкт вкрай необхідний для Харкова, для харків’ян, для навчання дітей. За його словами, об'єкт збудують наступного року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що рішення збудувати такий простір  поблизу Саржиного Яру викликало обурення та супротив містян. Жителі Харкова проводили пікнік-нетворкінг проти будівництва в Саржиному Ярі великого офісного центру. Загалом на пікнік зібралося зо півтори сотні харків’ян. Вони обговорювали проєкт забудови одного з найкращих місць відпочинку у Харкові, малювали плакати. Як проходила акція та що вимагали активісти, детальніше читайте за посиланням.

Тоді влада міста переглянула рішення та скасувала тендер, який стосувався будівництва багатофункціонального простору біля Саржиного Яру.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися