У Харкові та області понад 2000 вільних місць для ВПО: як знайти безплатне житло

Всі помешкання на сайті - безкоштовні, однак при заселенні є певні заходи безпеки

Внаслідок російської збройної агресії проти України тисячі мирних мешканців втратили своє житло та були вимушені переїхати в інші населені пункти та регіони. Для тих, хто шукає житло, було розроблено урядову програму з безплатного розміщення. Власники житла можуть повідомляти про можливість розмістити ВПО, а переселенці можуть отримати прихисток. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію проєкту “Прихисток”.

Станом на 5 листопада загалом в Україні зареєстровано 32990 вільних місць для вимушених переселенців. У Харківській області 2214 вільних місць. 

Щоб знайти безплатне житло, потрібно вказати відповідні параметри в пошуку, переглянути повідомлення та зв'язатися з власником житла. 

picture

“Всі помешкання на сайті оголошень - безкоштовні. Якщо від вас вимагають передплату на карту - це шахраї. Власники помешкань будуть просити вас надати ваші паспортні дані. Це - заходи безпеки. Рекомендуємо бронювати житло не раніше ніж за 1 день до прибуття”, - попереджають на сайті оголошень.

Варіанти безплатного житла в Харкові та області можна знайти за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відповідно до українського законодавства факти проживання ВПО можуть перевірятися.

У постанові Кабміну від 01.09.2023 № 936, а саме, в пункті 8 прописано проведення перевірки виконавчим органом селищної ради осіб з-поміж тих, що розмістили ВПО у власних домогосподарствах. Жителям населеного пункту та ВПО нагадали, що перевірка здійснюється  шляхом фізичного відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше про умови перевірки фактів проживання ВПО читайте за посиланням

А як отримати компенсацію за проживання ВПО описано тут



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися