Де на Харківщині проїзд у 2024 році буде безкоштовним

У Зміївській громаді діятимуть програми компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян

У 2024 році у Зміївській громаді діятиме пільговий проїзд у транспорті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради.

Відповідне рішення ухвалили депутати Зміївської міської ради 21 грудня на сесії міської ради.

Депутати ухвалили дві програми компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян Зміївської територіальної громади — автомобільним та залізничним транспортом.

У бюджеті громади на 2024 рік на ці цілі передбачено 4 млн 200 тис. грн та 400 тис. грн відповідно.

Зміївський міський голова Павло Голодніков нагадав, що такі ж суми — 4,2 мільйона гривень на компенсацію перевезень пільговиків автомобільним транспортом та 400 тис. гривень — залізничним — виділялися з місцевого бюджету і у 2023 році.

Також очільник міста зазначив, що пільгового проїзду у Зміївській громаді не було тільки у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виконавчий комітет Харківської міської ради 21 листопада схвалив проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік. Як і в попередні роки, збережене фінансування витрат на забезпечення безкоштовного проїзду в метро, трамваях, тролейбусах і автобусах. На це передбачено майже 1,2 млрд грн.

А на початку 2024 року Харків отримає чергову партію рухомого складу громадського транспорту від міст-побратимів.

За словами очільника міста Ігоря Терехова, підтримка міжнародних партнерів допомагає певною мірою компенсувати втрати рухомого складу, яких Харків зазнав внаслідок обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися