Де на Харківщині скасують безкоштовні маршрути громадського транспорту

Громадський транспорт не курсуватиме 2 тижні

У Балаклійській міській раді попередили про зміни в роботі громадського транспорту, повідомляють "Коментарі. Харків".

“З 1 по 15 січня не буде здійснюватися рух безкоштовних соціальних маршрутів, які курсують за підтримки Гуманітарного Фонду для України (UHF) гуманітарна місія “Проліска” по 12-ти старостинським округам Балаклійської громади”, - повідомили у міській раді. 

Там пояснили, що зміни пов'язані з переукладанням договорів з перевізниками на новий 2024 рік.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2024 році у Зміївській громаді діятиме пільговий проїзд у транспорті

Відповідне рішення ухвалили депутати Зміївської міської ради 21 грудня на сесії міської ради. Депутати ухвалили дві програми компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян Зміївської територіальної громади — автомобільним та залізничним транспортом.

У бюджеті громади на 2024 рік на ці цілі передбачено 4 млн 200 тис. грн та 400 тис. грн відповідно. Зміївський міський голова Павло Голодніков нагадав, що такі ж суми — 4,2 мільйона гривень на компенсацію перевезень пільговиків автомобільним транспортом та 400 тис. гривень — залізничним — виділялися з місцевого бюджету і у 2023 році.

Також очільник міста зазначив, що пільгового проїзду у Зміївській громаді не було тільки у перші місяці повномасштабного вторгнення.

А на початку 2024 року Харків отримає чергову партію рухомого складу громадського транспорту від міст-побратимів. За словами очільника міста Ігоря Терехова, підтримка міжнародних партнерів допомагає певною мірою компенсувати втрати рухомого складу, яких Харків зазнав внаслідок обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися