У Харківській області прокурор не задекларував у строк куплену квартиру

Прокурор Володимир Горпинченко став заступником керівника Лозівський місцевої прокуратури, купив житло, але не вніс його в декларацію

Увага, вказану інформацію спростовано. Посилання на спростування - https://kharkov.comments.ua/news/society/developments/996-oproverzhenie-nedostovernoy-informacii-otnositel-no-nezadeklarirovannoy-kvartiry-prokurora.html

Заступник керівника Лозівський місцевої прокуратури Харківської області не задекларував у строк куплену квартиру, що підтверджує його декларація.

Відомо, що прокурор Володимир Горпинченко став заступником керівника Лозівський місцевої прокуратури 28 січня 2019 року. А в березні він купив трикімнатну квартиру в Лозівському районі селища Краснопавлівка площею 61,2 кв. м. Дана інформація міститься у державному реєстрі нерухомості. Однак куплена квартира не знайшла відображення в виправленій декларації прокурора.

У відповідності зі статтею 52 Закону України "Про запобігання корупції", у разі істотної зміни майнового стану, суб'єкт декларування зобов'язаний у 10-денний термін подати декларацію про істотну зміну матеріального становища. Очевидно, що трикімнатна квартира площею 61,2 кв. м є таким випадком. Але лише через рік після покупки прокурор вніс її в щорічну декларацію, занизивши її ціну.

Якщо вірити деклараціям, заступник керівника Лозівський місцевої прокуратури Володимир Горпинченко живе тільки на зарплату і соціальну допомогу. У нього немає ні автомобіля, ні грошових заощаджень.

picture

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Верховна Рада підтримала призначення генеральним прокурором Ірини Венедиктової, яка займала посаду в. о. голови Державного бюро розслідувань. За відповідне рішення проголосували 269 нардепів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися