Харкову та області загрожує спалах хвороби з летальним наслідком: подробиці

Дієвих ліків проти кору немає, тому це захворювання часто призводить до летального наслідку

У Харківській області план вакцинації проти кору виконаний менше, ніж на 50%. Про це розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Максим Хаустов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію порталу “Думка”. 

Очільник департаменту розповів, що наразі не існує дієвих ліків проти кору, тому це захворювання часто призводить до летального наслідку. Убезпечити від хвороби може двоетапна вакцинація у віці до 1 року та у віці до 6 років.

Максим Хаустов зазначив, що на Харківщині план вакцинації дітей до року виконано на 43,8%, до 6 років - 43,4%.

Він закликав громадян звернутися до сімейних лікарів і провести щеплення. За словами очільника департаменту, з початку 2023 року в Україні зафіксовано вже 2 випадки захворювання. На цей час у Харківській області кору не виявлено, однак хвилі захворюваності трапляються раз на 4-5 років. Остання хвиля була 2019 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 6 по 12 березня захворіли 772 особи, з них 25% - діти. У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що упродовж минулого тижня було виявлено 147 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, а також сім випадків захворювання на грип А серед населення, у тому числі три випадки серед дітей. У порівнянні з минулим тижнем інфікування грипом та ГРВІ знизилось на 27,5%. Показник захворюваності становить 54,6 на 100 тис. населення, що нижче показника епідемічного порогу на 86,8% та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися