До та після: що зробили в одній з лікарень у Харкові після обстрілів (ФОТО)

Зараз лікарня повністю заповнена, у ній перебуває приблизно 260 пацієнтів

Харківську обласну травматологічну лікарню відновили після ворожих обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

З червня минулого року розпочався капітальний ремонт Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні, яка неодноразово страждала від російських обстрілів.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що на аварійно-відновлювальні роботи з обласного бюджету виділили майже 26,5 млн грн. У закладі відремонтували центральний вхід, рентгенологічний відділ, операційні, клінічну лабораторію та рентгенологічні служби. 

У цьому році планують виконати додаткові роботи з влаштування системи опалення, здійснити внутрішнє оздоблення на 7-му поверсі лікарні та на сходах двох поверхів.

Олег Синєгубов розповів, з 24 лютого 2022 року в лікарню було декілька прямих влучань, в тому числі й у дах. Внаслідок обстрілів був пошкоджений майже весь шостий поверх, де розміщувалися операційні. За словами начальника ХОВА, окрім ремонту, придбали нове обладнання, зокрема, рентген. 

Директор  КНП ХОР “Обласна клінічна травматологічна лікарня” Олександр Гавриков наголосив, що зараз лікарня повністю заповнена, у ній перебуває приблизно 260 пацієнтів.

Олександр Гавриков розповів, що один з найсильніших обстрілів був 10 березня 2022 року. Тоді було пошкоджено 85 вікон, зірвало вхідну групу. “На той час на вулиці температура сягала до мінус 19 градусів і нам довелося все зашивати фанерою, ковдрами тощо. На жаль, це був не останній приліт”, – зазначив він.

За сприяння німецької клініки "Шаріте" та Міністерства охорони здоров'я України отримали обладнання для телемедичних консультацій. Від міжнародних партнерів надійшов кістковий рентгенівський денситометр. Завідувач дитячого прийомного відділення Тарас Станаєв розповів, що обладнання допоможе в лікуванні хворих з остеопорозом, після переломів, в процесі лікування, для оцінки майбутнього лікування при пошкодженнях кісткової тканини. 

Наразі організували навчання для фахівців, які будуть працювати на рентгенівському денситометрі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в лікарнях на Харківщині виникли проблеми




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися