У Харкові міжнародники допомогли обладнати перинатальний центр

Пологовий будинок був оснащений необхідним обладнанням

Міському перинатальному центру передали нове обладнання за підтримки уряду Чехії та БО "Міжнародний благодійний фонд "Українсько-європейські ініціативи". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я міськради.

Так, були облаштовані три кабінети для амбулаторної допомоги жінкам, два пологових зали та дві палати інтенсивної терапії. Центр отримав ліжка-трансформери, реанімаційні системи для новонароджених, багатофункціональні монітори, меблі та інше медичне обладнання.

Як зазначили в Департаменті, така благодійна підтримка сприятиме наданню діагностичної та медичної допомоги жінкам у повному обсязі в комфортних умовах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині діє проєкт з безкоштовного зубопротезування

Проєкт безоплатного зубопротезування для ветеранів триває. Стан його реалізації обговорили на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У проєкті беруть участь вже 94 заклади. Найбільше їх у Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Одеській областях. Проєкт стартував у квітні поточного року. За цей час ветеранам надали послуг із зубопротезування на загальну суму понад 3,58 мільйона гривень. Нагадаємо, контрактування триватиме до 21 жовтня 2024 року. Докладніше про таку можливість можна дізнатися за посиланням на сайті Національної служби здоров’я України.

Читайте також: У лікарні Харкова можна пройти безкоштовне обстеження

У Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 з’явився перший у Харкові мамограф з послугою томосинтезу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомила лікар онкохірург-мамолог Валерія Бабічева, мамографія - це рентген молочних залоз з мінімальним опроміненням. Завдяки високій якості зображення апарату фахівці медзакладу мають можливість з максимальною вірогідністю виявити новоутворення. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися