До Харкова поки краще не їздити - головна санлікар області (відео)

Захворюваність ще буде рости, але до кінця тижня є невелика надія на спад

Головна санітарна лікар області Любов Махота вважає, що Харків заслуговує "червону" зону. Про це вона заявила в ефірі Суспільного

"Коефіцієнт виявлення становить понад 11% підряд 5 днів, що є умовою віднесення регіону до іншого рівня небезпеки. За цим показником наша область дійсно виходить з зеленого рівня небезпеки. Можливо, не вся область, а деякі адміністративно-територіальні одиниці. Ми всі розуміємо, що це, напевно, саме місто Харків, має 85% від всієї захворюваності області ", - заявила Махота.

При цьому 7 серпня за результатами перегляду зонування урядовою комісією, Харків і область з працею, але залишилися в зеленій зоні. Однак головний санлікар рекомендує населенню дотримуватися карантинні обмеження в місті та за його межами.

"З районами області все спокійно, ми за них не хвилюємося. Викликає тривогу тільки місто Харків. Я б порекомендувала населенню області, яка не проживає в місті Харкові, обмежити по можливості відвідання Харкова. Жителям міста Харкова - усвідомлювати та дотримуватися маскового режиму й обов'язки "обов'язково соціального дистанціювання", - додала Махота.

Епідеміологічну ситуацію в Харківській області на цьому тижні Махота назвала "сплеском захворюваності".

"Ще буде рости, але сподіваємося, що до кінця тижня буде зниження незначне", - резюмувала вона.


Як повідомляли "Харків. Коментарі раніше, сьогодні, 7 серпня, Харків потрапляв в" червону "епідеміологічну зону на кілька годин. За час перебування в" умовах жорсткого карантину "Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що попри ситуацію на карті МОЗ, метро і наземний транспорт зупинятися не будуть. Після цієї заяви через пару годин місто знову повернули в "зелену" зону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися