Міністр Степанов вважає, що попри 30 смертей на добу, ситуація з Covid-19 на Харківщині покращилася

За словами міністра, в області значно знизилася кількість госпіталізацій після перевірки з Міністерства

На сьогоднішньому пленарному засіданні Верховної Ради України, підняли питання  захворюваності на коронавірус на Харківщині. На годині запитань до уряду про ситуацію зі станом медзакладів розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Депутат-мажоритарник з Харківщини Олександр Бакумов закликав міністра докласти зусиль, аби привести медичні заклади області до готовності й надалі боротися з коронавірусною хворобою. Він також навів останню статистику.

"Другий в Україні регіон за кількістю поширення коронавірусної хвороби. За останню добу 1377 випадків, 30 померли. Лікарні не готові, органи місцевого самоврядування та органи державної влади не підготувалися до протидії коронавірусу, швидкі не забирають людей, кисневих точок не вистачає, недостатність місткостей для кисню пояснюється тим, що заблокований Суецький канал", - обурився нардеп.

Своєю чергою міністр Степанов нагадав, що минулого тижня з Харківщини повернулася міністерська комісія, яка перевіряла відповідність даних, які передавали до МОЗ з Харківської ОДА, реальній ситуації. Про перевірку детально розповідали "Коментарі".

"Була відправлена комісія до міста Харкова щодо кількості кисневих точок, кількості ліжок з киснем, якими вони забезпечені, усе це перерахували і були виявлені відповідні розбіжності по деяких лікарнях - приблизно 372 ліжка", - розповів міністр.

За його словами, на підставі цих даних та статистичної динаміки захворюваності було проведено розрахунки щодо можливих заходів із приведення до норми цієї кількості, адже насправді 68% з наявних ліжок з киснем виявилися зайнятими.

Однак, за словами Степанова, динаміка захворюваності в області, і головне - динаміка госпіталізацій пішли на спад.

Нагадаємо, що харків'яни повідомляють, що "швидкі" відмовляються госпіталізувати хворих із підтвердженим коронавірусом через брак місць у лікарнях. Забирають лише тих, хто потребує термінової вентиляції легень.

Раніше "Коментарі" розповідали, що після міністерської перевірки, ХОДА наказала обласному госпіталю ветеранів почати прийом хворих на коронавірус.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися